HomeClubRennersFotosInteractiefLogin

Devon en Mageno Planckaert nu ook bij WOOP


Kleinzonen van Eddy Planckaert maken bij Wielerclub Onder Ons Parike hun intrede in de wielersport.
Het voorbije weekend tekenden Devon Planckaert (14) en Mageno Timmerman (13), kinderen van Francesco en Stephanie Planckaert, hun contract bij Wielerclub Onder Ons Parike. Als kleinzonen van wielerlegende Eddy Planckaert kwam de liefde voor het wielrennen niet geheel als een verrassing. Zo zijn de twee jongens al van kindsbeen af niet weg te slaan van hun fiets.

Met de huidige pandemie is het nog even afwachten wanneer de eerste wedstrijden zullen gereden worden. Maar dankzij de extra steun van Declerck Auto Groep uit Gent zullen de twee jongens binnenkort in het wedstrijdpeloton te zien zijn in hun nieuwe ploegtruitjes.

In de grote fabriekshal van Anglo Belgian Corporation en met op de achtergrond een gigantische motor van 10.000 pk -waar Eddy danig van onder de indruk was- glunderen de twee jongens uitbundig bij het zien hun nieuwe fiets.
“Zie wat voor ne lichte vélo dat is!” riep Mageno fier tegen zijn papa Christopher. De beide racefietsen van het type “Grammont” van het Belgische merk Thompson zijn full carbon en het frame weegt slechts 990 gram. Wellicht heel wat minder dan toen Francesco zelf nog koerste en zelfs als junior meeging op stage met WOOP.

“Nu is het voor echt Devon, er is geen weg meer terug” moedigde Francesco zijn zoon aan bij het ondertekenen van het contract.

De twee vaders waren blij verrast toen bleek dat hun zonen ook nog eens fantastisch scoorden tijdens de fysieke testen bij de ploegarts. Devon heeft het ideale wielerfiguur en ook Mageno stelde niet teleur en blies iedereen omver met zijn uithoudingsvermogen. Misschien zat de enthousiaste aanmoediging van pépé Eddy er wel voor iets tussen: “Bij 260 Watt krijgen jullie een dubbel pak friet!” Dat hoefde Eddy geen twee keer te zeggen, de twee overstegen beiden ruimschoots dat getal.


Clubinfo

Wielerclub Onder Ons Parike v.z.w.
   WBV 7 1970 002
Secretariaat :
   Steneplein 26 - 9660 Brakel
   info@woop.be
Bankrekening :
   IBAN : BE67 6528 2335 5987
BIC: HBKA BE 22